Postbus 118                                                          +31 36 5235330                                                       Info@steijger.com

3890 AC Zeewolde

Nederland


Bellen E-mail Post


        Ontwerp: © 1999 - 2016 Steijger Communications BV


Privacy en cookies

Home Wij Wat Wie Nieuws Contact

Het roer om!

Authenticiteit

Beleving

Interactie

Loko IT Specialisten uit Zeewolde is Onderneming van het Jaar 2012 geworden. Is dat nou zo bijzonder? Een onderneming die al decennia lang actief is wordt ineens onderscheiden. Of is er meer aan de hand? Dat laatste. Loko heeft namelijk het roer flink omgegooid. Vanuit de klassieke IT dienstverlening, is de focus verlegd naar de Cloud. Een eigen cloud wel te verstaan: FlevoCloud.      

     Clouddienstverlening heeft de toekomst. We hebben het over het nieuwe werken, software-as-a-service (SaaS)  en dat soort dingen. Volgens experts als Ron Tolido (CTO van Capgemini) is het gedaan met de klassieke IT as we know it; bedrijven als Amazon hebben de toekomst en bedrijven die flexibel en voordelig zijn en die plaatsonafhankelijke en schaalbare diensten bieden. Zoals Loko.


      Er is meer. Want bij een nieuwe koers hoort ook een andere corporate presentatie en positionering. Daarom koos Loko voor een geheel nieuwe website  met veel referentiemarketing en is zij bijzonder actief in de sociale media, waar zij de dialoog zoekt. Voor de beleving mochten wij een bijdrage leveren in de vorm van een speciale uitgave van het Zeewolde Business Magazine , die voor een groot deel gewijd was aan Flevocloud.  In enkele artikelen werd de FlevoCloud uitgelegd en werd er gebruik gemaakt van klantreferenties.


     De volgende stap zou het corporate verhaal moeten zijn. Het draait in de huidige  moderne PR immers vooral om Storytelling.  Gaat het roer om, dan is storytelling de beste manier om de complexe informatie gemakkelijk over te brengen zodat het ook wordt onthouden. Stoytelling inspireert en enthousiasmeert; het zorgt voor de noodzakelijke merkbeleving. Youtube speelt daarin een belangrijke rol - een pad dat Loko nog niet is ingeslagen. Andere bedrijven doen dat al wel en brengen het verhaal in korte filmpjes waarin het verhaal treffend wordt gebracht.  Voorwaarde van zo’n storytelling filmpje is dat het professioneel wordt aangepakt, dus met karakters, een thema en een plot.  Goede voorbeelden zijn: Johnny Walker en Schorem Haarsnijder en Barbier.


Stuur me een kattebelletje en laat me weten wat je ervan vindt


–Cees Steijger

Terug naar Blogoverzicht